Τσαβούσογλου: Στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

Στην προκλητική ρητορική επιμένει η Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διακηρύσσει ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο κάναμε και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα και λαμβάνουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο μέτωπο και στο τραπέζιγια να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘’ΤΔΒΚ’’».

Ειδικά για το Κυπριακό, διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα παραμείνει εγγυήτρια δύναμη στο νησί και δεν υποχωρεί από αυτό το «δικαίωμα».

Επίθεση Ερντογάν στις δυνάμεις της Δύσης

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε προκλητική επίθεση στη Δύση, με απίστευτες κατηγορίες περί απόπειρας δημιουργίας χάους και με αποστολή τρομοκρατικών οργανώσεων στη Τουρκία.

«Αν σήμερα η Τουρκία είναι μια χώρα που όλοι την κοιτάζουν και περιμένουν να δουν τη στάση της, αυτό συμβαίνει επειδή δεν βασίζεται στη δήθεν συμμαχική πραγματικότητα, στις δυνάμεις που τις βάζουν εμπόδια, αλλά βασίζεται στις δικές της δυνάμεις, στη δική της ψυχή στη δική της ισχύ.  Και τι δεν αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα. Επιχείρησαν να δημιουργήσουν χάος στη χώρα σε μια προσπάθεια να υπάρξει εγχώρια σύγκρουση του λαού μας. Με διπλωματικές μαχαιριές με χατζάρες  και ανοιχτά και κρυφά παιχνίδια επιχείρησαν τη χώρα μας να την οδηγηθεί στο παραπάτημα. Προσπάθησαν να γονατίσουν τη χώρα μας καθώς έστειλαν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, FETO και  ΙSIS», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr