Κλείσιμο

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι αθλητές σε Ελλάδα και Ευρώπη υφίστανται λιντσάρισμα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη «λιντσάρουν» τους Τούρκους αθλητές επειδή χαιρετούν στρατιωτικά.

«Λιντσάρισμα υφίστανται Τούρκοι αθλητές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου ενώ για τη Γερμανία χαρακτήρισε αίσχος τις πιέσεις, όπως είπε, που δέχονται εκεί Τούρκοι αθλητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ, σε ομιλία του την Δευτέρα (11/11) στην Αλάνια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «οι ξένοι αθλητές στην Τουρκία μπορούν να πανηγυρίζουν για τις νίκες τους, σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Κανείς δεν το αρνείται αυτό, όλοι το σεβόμαστε». Ωστόσο υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή, όμως, στην Ευρώπη και ειδικά στη Δύση οι αθλητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι παλαιστές μας ή οι νέοι μας σε άλλα αθλήματα, και τελευταία δύο αθλητές μας χειροσφαίρισης στην Ελλάδα υφίστανται λιντσάρισμα, επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «αίσχος» τις πιέσεις που δέχτηκαν Τούρκοι αθλητές από ανώτατο κρατικό επίπεδο στη Γερμανία επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό και επειδή συναντήθηκαν πέρσι με τον Τούρκο Πρόεδρο. «Πραγματικά είναι αίσχος αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε πως μπλέκουν την πολιτική μέσα στον αθλητισμό. Όταν το βλέπουμε αυτό αισθανόμαστε περήφανοι για το έθνος μας για άλλη μια φορά», ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε μάλιστα την Ευρώπη ότι είναι εκείνη που μπλέκει την πολιτική με τον αθλητισμό.
 

Πηγή: skai.gr