Τσαβούσογλου: Ο χρόνος πτήσης στις δύο πλευρές Αιγαίου διαρκεί λίγα λεπτά

Σε αντιφατικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Ντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επικαλέστηκε δήλωση Έλληνα πολιτικού (;) για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη δήλωση, υπενθύμισε ωστόσο ότι ο χρόνος πτήσης από τη μία πλευρά του Αιγαίου στην άλλη διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη θέση που εκφράζει τον τελευταίο καιρό για μείωση της έντασης στην περιοχή και επέμεινε ότι θέλει να καταστήσει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, προειδοποιώντας παράλληλα την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε δυσμενή θέση την Τουρκία.

Κατηγόρησε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι εγείρουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν εναντίον της Τουρκίας, προκαλώντας ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών και ευχήθηκε η Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Συνέστησε τέλος να αποφεύγονται τα άστοχα και άτοπα σχόλια και οι προβοκατόρικες κινήσεις, ως προϋπόθεση για να λυθούν οριστικά και δίκαια οι ανοιχτές υποθέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Πηγή: ΣΚΑΪ.gr