Τρόμος για μοντέλο στην Νέα Υόρκη: Μου είχαν φορέσει «κοριό» και με παρακολουθούσαν για ώρες (pics)

Την ανατριχιαστική εμπειρία του να ότι παρακολουθείσαι, περιέγραψε στους ακολούθους της στο Instagram, η 26χρονη Μπρουκ Νέιντερ, μοντέλο στη Νέα Υόρκη, η οποία ήρθε στην φρικτή συνειδητοποίηση ότι άγνωστος είχε τοποθετήσει συσκευή ιχνηλάτησης στην τσέπη της.

Όπως περιγράφει, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη όταν η 26χρονη είχε βγει το βράδυ για να διασκεδάσει και έλαβε ειδοποίηση από το κινητό της πως μια άγνωστη συσκευή είχε συνδεθεί σε αυτό και κινούνταν μαζί της.

Επρόκειτο για συσκευή AirTag — ένα μικροσκοπικό μηχάνημα από νικέλιο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιου και χρησιμεύει για την εύρεση κλειδιών, με τους χρήστες της να μπορούν να την προσαρτήσουν στα προσωπικά τους αντικείμενα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα χαθούν ποτέ.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αναφορές ότι το γκάτζετ αυτό, το οποίο έχει τιμή πώλησης έως και περίπου τριάντα ευρώ, έχει αξιoποιηθεί από στόλκερς και κλέφτες που τα τοποθετούν μέσα στις τσάντες, τα αυτοκίνητα και τις τσέπες άλλων ανθρώπων για να παρακολουθούν το πού αυτοί βρίσκονται.

Το AirTag μάλιστα, όπως αναφέρει η 26χρονη είχε μείνει πάνω της για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Πηγή: NYP