Τρομοκράτες οι Φρουροί της Επανάστασης

Σκληραίνουν οι ΗΠΑ τη στάση τους κατά του Ιράν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, με συντριπτική πλειοψηφία, τάχθηκε την Τρίτη υπέρ του χαρακτηρισμού των Φρουρών της ιρανικής Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και υπέρ της αύξησης των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ενδεικτικό είναι ότι η πρόταση υιοθετήθηκε με 397 ψήφους υπέρ και μόλις 16 κατά, ενώ η ένταση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ αυξήθηκε από την παρουσία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μάλιστα, στην πρόταση ζητείται η τιμωρία διεθνών εταιρειών που αντιπροσωπεύονται στις ΗΠΑ και παράλληλα έχουν επενδύσεις στο Ιράν, κυρίως εταιρείες που δρουν στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, με την πρόταση αυτή της Βουλής των Αντιπροσώπων, απαγορεύεται η συνεργασία στον τομέα των πυρηνικών για ειρηνικούς σκοπούς με χώρες που υποστηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και καλείται η αμερικανική κυβέρνηση να επιμένει σε άλλες χώρες και σε τραπεζικούς οργανισμούς να σταματήσουν να επενδύουν στο Ιράν.
Πηγή: skai.gr