Τρόφιμα σε παιδιά στη Βρετανία από τη UNICEF για πρώτη φορά λόγω πανδημίας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Πακέτα τροφίμων σε παιδιά βρετανικών οικογενειών θα χορηγήσει αυτές τις γιορτές για πρώτη φορά στην ιστορία της η UNICEF.

Η υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά κρίνει αναγκαία την παρέμβασή της στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνοντας λόγο για κατάσταση έκτακτης επισιτιστικής ανάγκης λόγω του πλήγματος που έχει επιφέρει η πανδημία στην οικονομία και στην αγορά εργασίας

Εκπρόσωπος του οργανισμού παρομοίασε μάλιστα τις επιπτώσεις της πανδημίας στους νέους με τις συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Μαΐου, το πρώτο lockdown στη Βρετανία είχε φέρει 2,4 εκ. παιδιά σε επισφαλή επισιτιστική θέση λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών τους. Έως τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι στην ίδια κατάσταση έχουν περιέλθει ακόμα 900.000 παιδιά στη χώρα.

Η UNICEF δέσμευσε κονδύλι 25.000 λιρών για την οργάνωση αρωγής School Food Matters, η οποία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να παράσχει χιλιάδες πακέτα προγεύματος σε μαθητές από φτωχότερες οικογένειες του νοτίου Λονδίνου κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των σχολικών διακοπών.