Παιδί Θαύμα: 3χρονος από την Μαλαισία, το νεότερο μέλος τoυ club των πιο έξυπνων ανθρώπων

Ένα αγοράκι τριών ετών από την Μαλαισία, γίνεται το νεότερo μέλος της βρετανικής Μensa, της παλαιότερης και μεγαλύτερης διεθνούς κοινότητας για ανθρώπους με υψηλό IQ, συγκεντρώνοντας 142 πόντους στο τεστ νοημοσύνης Standord- Binet.

To απίστευτο ρεκόρ του μικρού Μοχάμεντ Χαρίζ Ναντζί που ζει με την οικογένεια του στην Βρετανία αποκάλυψε η μητέρα του στο CNN ενώ την είδηση επιβέβαιωσε και ο επικεφαλής της Mensa.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Mensa, για να γίνει κάποιος μέλος χρειάζεται να «επιδείξει ότι ανήκει στο 2% του πληθυσμού» από πλευράς νοητικής αντίληψης.

Σημειώνεται ότι το τεστ IQ της Mensa είναι σχεδιασμένο για παιδιά και ενήλικες ηλικίας από 10,5 ετών και πάνω. Για παιδιά κάτω των 10 ετών, απαιτείται γνωμοδότηση από εκπαιδευτικό ψυχολόγο.

Το τεστ αποτελεί συνδυασμό ερωτήσεων μαθηματικών, ανάγνωσης, απομνημόνευσης και λογικής σκέψης.

Ένα συνηθισμένο 3χρονο

Η μητέρα του Xαρίζ, μηχανικός που ζει το Durham της Αγγλίας, λέει ότι η οικογένειά της γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ξεχωριστός και πριν από τη Mensa. 

Παρόλο που αναφέρεται σε αυτόν ως το «mini κομπουτεράκι» της, η μικρή αυτή ιδιοφυία είναι σε κάθε περίπτωση ένα φυσιολογικό παιδί, τονίζει.

«Είναι ένα τυπικό 3χρονο. Του αρέσει πολύ να ζωγραφίζει και να διαβάζει βιβλία, να κάνει κατασκευές. Τρελαίνεται να παίζει με τα Lego και ειδικά με τις πλαστελίνες», λέει η υπερήφανη μητέρα.

ΠΗΓΗ: CNN