Κλείσιμο

Τρίτη ανάκριση για τον Λίμπερμαν

Για τρίτη φορά αφότου ορκίστηκε υπουργός των Εξωτερικών, την πρώτη Απριλίου, ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Άβιγκντορ Λίμπερμαν ανακρίθηκε από την αστυνομία αναφορικά με υπόθεση διαφθοράς και \"συναφείς κατηγορίες\", όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ.

Η ανάκριση αυτή \"ήταν διάρκειας πέντε ωρών\" ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δήλωσε ότι έγιναν ερωτήσεις στον υπουργό και για : \"ξέπλυμα χρήματος, συνέργια σε απάτη, κατάχρηση επιρροής\".

Ο υπερθνικιστής ηγέτης του κόμματος \"Ισραήλ Μπεϊτενού\" (Ισραήλ το Σπίτι μου), το οποίο συμπράττει με την κυβέρνηση συνασπισμού του Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατηγορείται ότι \"δέχθηκε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά προέλευσης εξωτερικού\" με σκοπό \"να χρηματοδοτήσει πολιτικές του δραστηριότητες\" (...) \"ποσά που μεταβιβάστηκαν μέσω πλασματικών εταιρειών και πολλών τραπεζικών λογαριασμών\".

Ο ίδιος εξέφρασε δημόσια την ευχή να δοθεί κάποιο τέλος σε μία υπόθεση, η οποία διαρκεί ήδη 13 έτη.

Η πρώτη αστυνομική ανάκριση του Λίμπερμαν υπήρξε επτάωρη και έγινε την επομένη ακριβώς της ανάληψης επισήμως των νέων καθηκόντων του, την 2α Απριλίου.
Πηγή: skai.gr