Κλείσιμο

Τριντό: Δεν τις θυμάμαι τις μεταμφιέσεις, εξακολουθώ να πολεμώ τον ρατσισμό

Σε νέα επιχείρηση κατευνασμού επιδίδεται ο πρωθυπουργός του Καναδά που, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, βρίσκεται σε αμηχανία μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις μεταμφιέσεις του. Η φωτογραφία που τον δείχνει ντυμένο Αλαντίν και το βίντεο, που κυκλοφόρησε λόγο αργότερα, και στο οποίο φαίνεται να είναι βαμμένος ώστε να μοιάζει με μαύρο ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, πυροδοτώντας μάλιστα σχόλια περί ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Σε μια χώρα όπως ο Καναδάς, που προβάλλει μια πολιτική φιλική προς τους μετανάστες, ο προσδιορισμός «ρατσιστής» μπορεί να αποτελέσει και μεγάλο πλήγμα για την καριέρα του Τζαστίν Τριντό.

Ύστερα από τη συγγνώμη που ζήτησε λέγοτας ότι παλαιότερα δεν θεωρούσε ρατσιστικό να ντυθεί μαύρος, τώρα επανέρχεται με μια νέα δήλωση. Τονίζει ότι δεν θυμάται πότε φόρεσε τις στολές και επαναλαμβάνει ότι έχει εστιάσει την πολιτική του καριέρα  στην εξάλειψη ανοχής σε φαινόμενα ρατσισμού.

«Οι άνθρωποι εξακολουθύν να υποφέρουν από ρατσισμό» προσθέτει ενώπλησιάζουν οι εκλογές στον Καναδά. Επισήμανε πως θα εξακολουθήσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ισότητας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα πριν από την αναμέτρηση της 21ης Οκτωβρίου.

Με την αρχή της ανοχής στη διαφορετικότητα αναδείχθηκε ο Τριντό και σε αυτή βασίστηκε η επιτυχία του. Ωστόσο, τα ξένα μέσα ήδη έχουν αρχίσει να μιλούν για το προσωπείο ενός κατά βάση συντηρητικού πολιτικού.

Το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία, που χρονολογείται από το 2001, όπου διακρίνεται ο Τριντό με το πρόσωπό του βαμμένο με σκούρο μακιγιάζ, σε ένα πάρτι.

Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε αργότερα βίντεο όπου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο.

Πηγή: skai.gr