Κλείσιμο

Τριάντα ξένοι μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις στη Μαδρίτη

Τριάντα ξένοι από 13 χώρες περιλαμβάνονται μαζί με πολλούς Ισπανούς στους νεκρούς των επιθέσεων στη Μαδρίτη, που ανέρχονται συνολικά στους 199, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία βασίζεται στα στοιχεία των πρεσβειών των χωρών αυτών.
Ανάμεσά τους 12 Ευρωπαίοι: ένας Βούλγαρος, επτά Ρουμάνοι, τρεις Πολωνοί, εκ των οποίων ένα μωρό και μία Γαλλίδα. Δεκαέξι Λατινοαμερικάνοι: πέντε από τον Ισημερινό, τρεις από το Περού, τρεις από την Κολομβία, δύο από την Ονδούρα, ένας από την Κούβα, ένας από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ένας από τη Χιλή. Δύο Αφρικανοί: ένας πολίτης της Γουινέα-Μπισάου και ένας Μαροκινός.
Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Χοσέ Μαρία Αθνάρ είχε ανακοινώσει το μεσημέρι πως οι νεκροί είναι πολίτες 11 διαφορετικών χωρών.
Σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη μίλησε για «έναν Χιλιανό, έναν Κουβανό, τρεις Περουβιανούς, έναν από τον Ισημερινό, έναν πολίτη της Γουινέα-Μπισάου, δύο από την Ονδούρα, μία Γαλλίδα, έναν Μαροκινό, δύο Πολωνούς, έναν Κολομβιανό και οι υπόλοιποι είναι Ισπανοί».
Πηγή: skai.gr