Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, από επίθεση ενόπλου στο Βέλγιο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους από πυρά ενόπλου στην πόλη της Λιέγης, στο Βέλγιο, με την τρομοκρατία να βρίσκεται ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές.

Ο δράστης αρχικά άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, σκοτώνοντάς τους και τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου. Όλοι οι νεκροί είναι γυναίκες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Στη συνέχεια ο ένοπλος άρπαξε μια γυναίκα ως όμηρο και προσπάθησε να οχυρωθεί μέσα σε κτήριο, όμως έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς των δυνάμεων ασφαλείας. Η όμηρος διασώθηκε, όμως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αν και εξετάζονται κι άλλα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RTBF, ο δράστης ήταν αδειούχος των φυλακών και είχε βγει την Δευτέρα. Φαίνεται πως ριζοσπαστικοποιήθηκε στην φυλακή Λαντάν, όπου κρατούνταν.

Η εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει πως ο δράστης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η ταυτότητα του ένοπλου δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Soir, το περιστατικό έλαβε χώρα όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν τον δράστη για έλεγχο ρουτίνας, όμως αυτός κατόρθωσε να αφοπλίσει έναν εκ των δύο και άνοιξε πυρ από πολύ μικρή απόσταση.

Πηγή: skai.gr