Κλείσιμο

Τραμπ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ– Εγώ o μεγαλύτερος περιβαλλοντιστής

Στον ισχυρισμό ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά σε εμπορική συμφωνία, επειδή η Ένωση φοβάται νέους αμερικανικούς δασμούς, προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου των G7 από το Μπιαρίτς της Γαλλίας. Επέμεινε δε, ότι είναι ο πιο «περιβαλλοντιστής» πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, παρά τα όσα του προσάπτουν.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε μια συμφωνία με την ΕΕ παρεμπιπτόντως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας σκωπτικά: «Δεν θέλουν δασμούς, είναι πολύ απλό». 

«Είμαι περιβαλλοντιστής… Πιο περιβαλλοντιστής από πολλούς… Ο μεγαλύτερος περιβαλλοντιστής πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ. Θέλω τον καθαρότερο αέρα και το καθαρότερο νερό στη Γη» ανέφερε. «Είμαι περιβαλλοντιστής και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, ξέρω περισσότερα για το περιβάλλον από πολλούς» υποστήριξε. Αλλά πρόσθεσε: «θέλω τις ΗΠΑ πλούσιες». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως δεν μετείχε στις συνομιλίες των G7 για την κλιματική αλλαγή. 

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι στην επόμενη σύνοδο των πιο ισχυρών βιομηχανικών χωρών που θα γίνει στις ΗΠΑ θα προσκαλέσει και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ πιθανότατα η σύνοδος θα διεξαχθεί στο γήπεδο γκολφ που διαθέτει στη Φλόριντα.  «Σίγουρα θα τον καλέσω» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι ο Πούτιν μπορεί «ψυχολογικά» να μη θέλει να παραστεί μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από την ομάδα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι η Κίνα θέλει «ειλικρινά» να κάνει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ. 

«Το Ιράν είναι απίστευτοι άνθρωποι, και απίστευτη χώρα, ενδεχομένως. Η περιοχή, είναι δύσκολη γειτονιά, αλλά ενδεχομένως θα γίνει μια όμορφη γειτονιά» σχολίασε ακόμα ο αμερικανός πρόεδρος. 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ