Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές χώρες να παραλάβουν και να δικάσουν «περισσότερους από 800» μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν συλληφθεί στην Συρία απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Τραμπ προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους τζιχαντιστές εάν η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες χώρες δεν «κάνουν την δουλειά που μπορούν να κάνουν».

Προσέθεσε με νόημα ότι οι απελευθερωθέντες κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψουν στην Γηραιά Ήπειρο, κι ότι οι ΗΠΑ ήδη έχουν επωμιστεί πολύ μεγάλο μερίδιο του βάρους.Εκατοντάδες ευρωπαίοι πολίτες μετέβησαν στην Συρία και το Ιράκ την προηγούμενη πενταετία ώστε να πολεμήσουν στους κόλπους ακραίων οργανώσεων. Σε περιπτώσεις όμως που οι δράστες είχαν διπλή υπηκοότητα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αφαιρέσει από πολλούς το διαβατήριό τους.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε πως το «χαλιφάτο» που είχε κηρύξει το ISIS είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και επαναβεβαίωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν μόλις επιτευχτεί νίκη «100%».

Οι αναρτήσεις του κ. Τραμπ ήλθαν την στιγμή που ο κουρδο-αραβικός συνασπισμός που στηρίζουν οι ΗΠΑ στην Συρία πολιορκεί το τελευταίο, μικρό προπύργιο των ισλαμιστών στην περιοχή του Ευφράτη.

Πηγή: skai.gr