Τραμπ: Η συμφωνία της Μέι ευνοεί την ΕΕ - Δυσχεραίνει τις σχέσεις με ΗΠΑ!

Σε ευθεία παρέμβαση με σκοπό της παρεμπόδισης της ευρωβρετανικής συμφωνίας προέβη τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία της Tερέζας Μέι για το Brexit ευνοεί την ΕΕ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ενδέχεται να δυσχεράνει τις εμπορικές συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το αν επιτρέπεται ή όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει εμπόριο... Επειδή τώρα, αν κοιτάξετε τη συμφωνία, πιθανόν να μην μπορούν να εμπορεύονται μαζί μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Λευκό Οίκο. «Και αυτό δεν θα ήταν καλό, δεν νομίζω ότι το εννοούσαν αυτό» (σ.σ τέτοια συμφωνία).

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πάντως ότι «ευελπιστεί» ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός «θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», αλλά δεν διευκρίνισε ποια διάταξη της συμφωνίας τον ανησυχεί.

Σημειώνεται ότι η 11η Δεκεμβρίου ορίστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση ως η ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας του Brexit.

Της λεγόμενης «ουσιώδους ψήφου» των 650 βουλευτών θα έχουν προηγηθεί πέντε ημέρες αναλυτικής συζήτησης, αρχής γενομένης από την 4η Δεκεμβρίου. Η ΕΕ ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit την Κυριακή. 



Πηγή: skai.gr