Τραμπ για τις ιρανικές επιθέσεις: Μέχρι στιγμής όλα καλά

Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Τραμπ μετά τις επιθέσεις σε αμερικάνικες βάσεις στο Ιράκ. «Μέχρι στιγμής όλα καλά...» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά τα δύο κύματα πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν δύο αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και ότι διεξάγεται ο έλεγχος για καταστροφές ή ανθρώπινες απώλειες. Έγραψε, δε, πως «μέχρι στιγμής όλα καλά...», προφανώς αναφερόμενος στον μέχρι στιγμής απολογισμό των καταστροφών και των πιθανών θυμάτων.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον ισχυρότερο στρατό και ότι θα προβεί σε επίσημη δήλωση την Τετάρτη το πρωί.

Σε κλοιό ασφαλείας ο Λευκός Οίκος

Περιμετρικά του προεδρικού μεγάλου στην Ουάσιγκτον έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και τη αστυνομίας, αυξάνοντας στο μέγιστο το επίπεδο ασφάλειας για την πιθανότητα επίθεσης.

Τα σενάρια για το περιεχόμενο του διαγγέλματος Τραμπ είναι ανοιχτά σε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της επίσημης κήρυξης πολέμου στο Ιράν. Ωστόσο, τονίζουμε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα, ενώ έχουν μειωθεί και οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί σήμερα ή έστω τις επόμενες ώρες. Όλα όμως παραμένουν ρευστά. Προς το παρόν, γίνονται οι προετοιμασίες και αν κριθεί απαραίτητο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει σε παναμερικανικό δίκτυο στον αμερικανικό λαό.

CNN: Δεν θα απευθύνει διάγγελμα στον ο Τραμπ το βράδυ της Τρίτης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό το βράδυ της Τρίτης, μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου στον Λευκό Οίκο Τζιμ Ακόστα, νωρίτερα γίνονταν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο ο Τραμπ να απευθυνθεί στο έθνος μετά τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ που εξαπέλυσε με βαλλιστικούς πυραύλους το Ιράν.

Όμως αξιωματούχος είπε κατόπιν πως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να κάνει τηλεοπτική εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης [το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας].

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ αποχώρησαν νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο, όπου είχαν σπεύσει όταν άρχισαν τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ