Τραμπ: Ελπίζω πως δεν θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια σε ήττα των ρεπουμπλικανών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε χθες ενώπιον του Τύπου, πως ελπίζει ότι δεν θα σημειωθούν βίαια επεισόδια σε περίπτωση που ηττηθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έκανε τη δήλωση αυτή μία ημέρα αφότου η εφημερίδα «The New York Times» αποκάλυψε το περιεχόμενο μιας συζήτησης που είχε με ιερωμένους και προσωπικότητες των ευαγγελικών που υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο. Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε στη συνάντηση αυτή ότι οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν σε αλλαγές «γρήγορα και βίαια» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι «χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου».

«Όταν βλέπεις τους αντίφα», συνέχισε, αναφερόμενος σε μικρές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής άκρας αριστεράς, «όταν βλέπεις ορισμένες από δαύτες τις οργανώσεις, αυτοί είναι βίαιοι τύποι».

Κληθείς από δημοσιογράφους την Τετάρτη να διευκρινίσει τι εννοούσε, ο Τραμπ απάντησε πως απλά ελπίζει πως «δεν θα γίνουν βίαια επεισόδια».
«Γίνονται πολλά ανώφελα βίαια επεισόδια σε όλο τον κόσμο αλλά επίσης και σε αυτήν εδώ τη χώρα, και δεν θέλω να το βλέπω αυτό», επέμεινε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ευαγγελικούς πάστορες και άλλες προσωπικότητες στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι το συντηρητικό πολιτικό του πρόγραμμα θα τεθεί σε κίνδυνο εάν το κόμμα του ηττηθεί στις ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με μια ηχογράφηση της συζήτησης που δόθηκε στους Τάιμς από κάποιον από τους παρόντες.

Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και βίαια. Θα τα τερματίσουν αμέσως όλα».

Οι Τάιμς σημείωσαν ότι στους δημοσιογράφους επιτράπηκε να ακούσουν μόνο μικρό μέρος της τοποθέτησης του Τραμπ προς τους ευαγγελικούς πάστορες. Ο Τραμπ αναφέρθηκε στην άμβλωση, στη θρησκευτική ελευθερία και στην ανεργία των νέων στα πρώτα του σχόλια.

Αλλά όταν οι δημοσιογράφοι βγήκαν από την αίθουσα, ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε θέμα, περνώντας στο πώς οι ευαγγελικοί μπορούν να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Σας ζητώ απλά να βγείτε έξω και να εξασφαλίσετε ότι όλοι (οι ευαγγελικοί) θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ. Διότι «αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φριχτά χρόνια (σ.σ. ως τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε, ειλικρινά, μια πολύ δύσκολη περίοδο διότι μετά έχουμε μόνο μια εκλογική διαδικασία. Είσαστε μία εκλογική διαδικασία μακριά από το να χάσετε όλα όσα έχετε», πρόσθεσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προειδοποιεί ότι μπορεί να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, είχε επίσης πει πως πιθανόν οι υποστηρικτές του θα αντιδρούσαν και θα ξεσπούσαν «ταραχές» αν δεν εξασφάλιζε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Πηγή: skai.gr