Τραγωδία στην Ιταλία: Καμπίνα τελεφερίκ έπεσε στο κενό- Τουλάχιστον 13 νεκροί (pics)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από την λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο παιδιά, ηλικίας 5 και 9 ετών, έχουν τραυματισθεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τορίνο από τους πυροσβέστες.

 

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί. 

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ