Τραγωδία με 35 νεκρούς μετανάστες στην Τυνησία

35 πτώματα μεταναστών περισυνελέγησαν και 67 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά της νότιας Τυνησίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Τη χθεσινή νύχτα, Σαββάτου προς Κυριακή, ένα πλοιάριο με μετανάστες "βυθιζόταν" στ' ανοικτά των ακτών του νομού Σφαξ, σύμφωνα με το υπουργείο που διευκρίνισε ότι "67 μεταξύ αυτών διασώθηκαν, ανάμεσά τους Τυνήσιοι και ξένοι, και 35 πτώματα περισυνελέγησαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό".

"Η ακτοφυλακή και το ναυτικό συνεχίζουν τις έρευνές τους με την υποστήριξη στρατιωτικού αεροσκάφους", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο έκανε λόγο για "σήμα κινδύνου που ελήφθη στις 2 Ιουνίου στις 22.45' τοπική ώρα (00.45' ώρα Ελλάδας) για ένα αλιευτικό σκάφος που βυθιζόταν στ΄ανοικτά του Κερκενάχ (νότια) με μετανάστες επί του πλοίου".

"Μονάδες της ακτοφυλακής στη Σφαξ και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατευθύνθηκαν κοντά στο πλοιάριο που απείχε 5 ναυτικά μίλια από το νησί Κερκενάχ και 16 ναυτικά μίλια από την πόλη Σφαξ", σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τυνήσιοι και πολλοί Αφρικανοί επιχειρούν συχνά να διασχίσουν τη Μεσόγειο, κατευθυνόμενοι προς τη Σικελία στην Ιταλία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, η τάση αυτή αντανακλά τη συνεχιζόμενη δυσφορία μεταξύ των νέων, οι οποίοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ