Τουρκία: Συνεδρίαση για την εξωτερική πολιτική υπό τον Ερντογάν – «Ενίσχυση δεσμών με ΕΕ»

Οι περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Συρία, καθώς και τα μέτρα «για την ενίσχυση των δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη ενόψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Αθήνα τη Δευτέρα, εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της εξωτερικής πολιτικής σε διάφορα θέματα που εκτείνονται από τις διμερείς σχέσεις έως τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να εφαρμόζει, μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου, τα βήματα για ενίσχυση της επιρροής της, την προστασία των δικαιωμάτων της και των εθνικών της συμφερόντων και της ενίσχυσης τους κύρους της στην εξωτερική πολιτική, καθώς και σε κάθε άλλο τομέα». 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιμπραήμ Καλίν. 
 

Πηγή: skai.gr