Τουρκία: Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 24 Νοεμβρίου

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχγιάν, ο οποίος είναι ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα επισκεφθεί την Τουρκία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενδεχομένως στις 24 Νοεμβρίου, δήλωσαν δύο τούρκοι αξιωματούχοι, καθώς οι δύο χώρες, που είναι περιφερειακοί αντίπαλοί, επιδιώκουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταγωνίζονται για επιρροή αφότου ξέσπασαν πριν από δέκα χρόνια οι αραβικές εξεγέρσεις. Οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και οι διενέξεις τους εκτείνονται στην ανατολική Μεσόγειο και τον Κόλπο.

Ο Ερντογάν και ο σεΐχης Μοχάμεντ θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το εμπόριο, τις περιφερειακές εξελίξεις και τις επενδύσεις, δήλωσε ο ένας από τους τούρκους αξιωματούχους.

Ο δεύτερος αξιωματούχος είπε ότι η επίσκεψη είναι «μια σημαντικη εξέλιξη για τη βελτίωση των περιφερειακών σχέσεων και τη χαλάρωση των εντάσεων», όμως πρόσθεσε πως η τελικη ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνήθηκε να σχολιάσει. Αξιωματούχος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ