Τουρκία: Η Άγκυρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου

Όλα τα σενάρια σχετικά με το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου φαίνεται πως εξετάζει η Άγκυρα, προκειμένου να εμποδίσει την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από εκείνο το σημείο.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται για το ζήτημα αυτό στην Τουρκία, δήλωσε χθες πως «πράγματι για χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, τα στενά κλείνουν».

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στρατιωτικά αυτή η απόφαση δεν θα πλήξει την Ρωσία, ωστόσο πολιτικά όμως, εφαρμόζοντας κάτι τέτοιο, στέλνει ένα μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, στο ΝΑΤΟ και στην Δυτική συμμαχία.

 

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε ξεκάθαρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την στήριξη του στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον οποία μάλιστα συνομίλησε τηλεφωνικά.

Μάλιστα, σημειώθηκε μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών από μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν , ενώ ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, είχε και αυτός επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλό του Λόιντ Όστιν.

Πηγή: skai.gr