Κλείσιμο

Τουριστικό αξιοθέατο οι πληγείσες περιοχές στην Κίνα

Η Κίνα θα επιτρέπει την είσοδο στους τουρίστες σε κτίρια που καταστράφηκαν από το φονικό σεισμό του περασμένου χρόνου, ανάμεσά τους και σχολεία που κατέρρευσαν, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Ο σεισμός της 12ης Μαΐου συγκλόνισε τη νοτιοδυτική Κίνα, ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 80.000 άνθρωποι.

Ανταποκρινόμενες στη ζήτηση, οι αρχές της Μιανγιάνγκ αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα για τουρίστες ώστε να μπορούν να βλέπει ο κόσμος τους τόπους της τραγωδίας\", δήλωσε αξιωματούχος στην υπηρεσία ενημέρωσης της πόλης Μιανγιάνγκ, το επίκεντρο του σεισμού.

Η επίσκεψη θα διαρκεί μια ημέρα και θα περιλαμβάνει μεταφορά στο Γυμνάσιο Μπεϊτσουάν, που καταστράφηκε από την κατολίσθηση, η οποία προκλήθηκε από το σεισμό.

Το 80% των κτιρίων στη Μπεϊτσουάν ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και τα ισόγεια των σπιτιών, αλλά και δρόμοι στην κομητεία που βρίσκεται στο επίκεντρο, παραμένουν θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης και πέτρας μετά την κατολίσθηση.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να πάνε και βαρκάδα στην αποκαλούμενη \"λίμνη του σεισμού\", Τανγκγιασάν, ακόμη και να βιώσουν την εμπειρία της \"προσομοίωσης σεισμού\" μέσα σε τοπικό μουσείο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Πηγή: skai.gr