Τουλάχιστον 46 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Τυνησίας

Σε τουλάχιστον 46 ανήλθε ο αριθμός νεκρών, όταν σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της νότιας Τυνησίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυάγια πλοίων με μετανάστες των τελευταίων ετών. Άλλοι 67 άνθρωποι διασώθηκαν από την ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Οι μετανάστες προέρχονταν από την Τυνησία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλοιάριο επέβαιναν περίπου 180 πρόσφυγες και μετανάστες, οι 80 εξ αυτών από άλλα αφρικανικά κράτη.

Ένας επιζώντας είπε ότι ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος, αφού άρχισε να βυθίζεται, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να συλληφθεί από τους λιμενικούς.

«Επέζησα, καθώς κρατιόμουν γερά από ένα κομμάτι ξύλο για 9 ώρες» αφηγήθηκε ο άνδρας, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Σφαξ στο νότιο τμήμα της Τυνησίας. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι αναζητώντας συγγενείς τους μεταξύ των επιζώντων και προκειμένου να αναγνωρίσουν τους νεκρούς.

Άνεργοι Τυνήσιοι και άλλοι Αφρικανοί συχνά επιχειρούν με αυτοσχέδιες βάρκες τον διάπλου με προορισμό τη Σικελία, στην Ιταλία.

Έως την 30η Μαΐου, 32.080 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ευρώπη διά θαλάσσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Περίπου 660 πέθαναν επιχειρώντας τον διάπλου, τονίζεται στον ιστότοπο του ΔΟΜ.
Πηγή: skai.gr