«Του είπα να μη φύγει»: Η μάνα του 26χρονου που πνίγηκε με την κόρη του vid

Το προαίσθημα για το χαμό του 26χρονου γιου της Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και της μόλις 23 μηνών εγγονής της Άντζι Βαλέρια Μαρτίνεζ, που πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε την Κυριακή, διηγήθηκε με δάκρυα στα μάτια η Ρόζα Ραμίρεζ. 

«Από τη στιγμή που μού πρωτοείπε ότι θέλανε να φύγουν, του είπα να μην το κάνει» δηλώνει χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια. 


AP Photo/Julia Le Duc

Παρά τις ικεσίες μητέρας του, ο Όσκαρ και η οικογένειά του έφυγαν από το Ελ Σαλβαδόρ τον Απρίλιο, με την ελπίδα ότι θα έβρισκαν δουλειά στις ΗΠΑ και θα ξεκινούσαν μια καλύτερη ζωή. Απελπισμένοι από την αναμονή μέχρι να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, προσπάθησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ κολυμπώντας, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών μετανάστευσης στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού.

Ο Μαρτίνεζ και η κορούλα του πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε την Κυριακή καθώς παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα στην προσπάθειά τους να αφήσουν του Ελ Σαλβαδόρ και να περάσουν τα σύνορα για να πάνε στις ΗΠΑ. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Ματαμόρος, απέναντι από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.


Τάνια Βανέσα Αβάλος, Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και Άντζι Βαλέρια Μαρτίνεζ 

«Το τελευταίο μήνυμα που μού έστειλε ήταν το Σάββατο έλεγε "μαμά σε αγαπώ να προσέχεις γιατί είμαστε καλά εδώ"...  Όταν ελαβα το μήνυμα, δεν ξέρω, με έκανε να θέλω να κλάψω γιατί το είδα σαν ένα είδος αποχαιρετισμού» δηλώνει η Ρόζα Ραμίρεζ.

Η Τάνια Βανέσα Αβάλος, η σύζυγος του Όσκαρ, διασώθηκε, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού έχασε σύζυγο και κόρη μέσα σε μια στιγμή. «Πού είναι ο άνδρας μου;» ούρλιαζε η γυναίκα, την ώρα που οι διασώστες στην όχθη απομάκρυναν τη σορό του, πάνω σε ένα φορείο καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι. Οι σοροί πατέρα και κόρης θα επαναπατριστούν στο Ελ Σαλβαδόρ.


Πηγή: skai.gr