Κλείσιμο

Τοmmasso Debenedetti: Ο Ιταλός που "πέθανε" τον Γαβρά στο twitter

Σύγχυση τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον δημοσιογραφικό κόσμο παγκοσμίως προκάλεσε η «περίεργη» αίσθηση του χιούμορ ενός γνωστού, για ανάλογες ενέργειες, Ιταλού που αυτοαποκλείται ημοσιογράφος, του Τοmmasso Debenedetti, ο οποίος και φέρεται να έφτιαξε ένα προφίλ με τα στοιχεία της νέας Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά για να διασπείρει την είδηση ότι ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς έφυγε από την ζωή.

Σύντομα ο «ένοχος» αποκαλύφθηκε και δεν ήταν άλλος από τον αμφιλεγόμενο Δημοσιογράφο Debenetti, ο οποίος και είναι διάσημος για την τακτική να αποδίδει σε σημαίνοντα πρόσωπα, φανταστικές συνεντεύξεις τις οποίες και σκαρφίζεται από το μηδέν.

Μάστερ της…παραπληροφόρησης ο Debenetti, φαίνεται πως δεν αναστατώνει τον κόσμο του διαδικτύου για πρώτη φορά.




Ειδικότερα, με «στόχο ζωής» όπως φαίνεται να εκθέτει τα Μέσα Ενημέρωσης, ο, δημοσιογράφος, που αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα και της αποκάλυψης της..."φάμπρικας" του με ψεύτικες συνεντεύξεις, βιοπορίζεται ως Δάσκαλος στην Ρώμη, έχει «στείλει» πρόωρα στον «τάφο» πλήθος προσωπικοτήτων με ενδεικτικό παράδειγμα τον Κάστρο, τον Αλμοδοβάρ αλλά ακόμη και τον Πάπα Βενέδικτο.

Η Μανία του για δημιουργία κι αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων είναι γνωστή στον δημοσιογραφικό κόσμο.

O Debenetti φαίνεται πως σήμερα αποφάσισε να βάλει στον στόχαστρο του την νέα Ελληνίδα Υπουργό Πολιτισμού, προκαλώντας φρενίτιδα στα ελληνικά και παγκόσμια media.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος δράσης του στην περίπτωση της Κα Ζορμπά, είναι ίδιος με αυτόν που ακολούθησε για να πεθάνει την γνωστή αμερικανίδα ακαδημαϊκό Camille Paglia.

Συγκεκριμένα, πρώτα ανοίγει έναν ψεύτικο λογαριασμό τον οποίο και αποδίδει σε κάποια φαινομενικά έγκυρη πηγή, δημοσιοποιεί μια είδηση που δεν ισχύει κι έπειτα αποκαλύπτει την...πλάκα του, δηλώνοντας τα πραγματικά του στοιχεία.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, αν και δεν στέφεται με ανάλογη επιτυχία, η κάθε του προσπάθεια, εντούτοις επιδίδεται στην διασπορά ψεύτικων ειδήσεων καθημερινώς κι αδιαλείπτως.

Πηγή: Washigtonpost

Πηγή: Washingtonpost/skai.gr