Κλείσιμο

Το Βιετνάμ αγοράζει υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη

Το Βιετνάμ θα αγοράσει υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Μόσχα ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Νγκουέν Ταν Ντουνγκ.

"Το Βιετνάμ υπέγραψε συμβόλαια αγοράς υποβρυχίων και αεροσκαφών από τη Ρωσική πλευρά", είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, ανέφερε ότι η Ρωσία θα διαθέσει στο Βιετνάμ έξι υποβρύχια κινούμενα με ντίζελ και ηλεκτρισμό, τύπου "636", γνωστά με τον κωδικό Kilo στις χώρες του NATO, έναντι 2 δις δολαρίων.

Κατά το πρακτορείο, τα υποβρύχια -γνωστά για το χαμηλό επίπεδο θορύβου τους και την ευκολία στη συντήρησή τους- θα ναυπηγηθούν στην Αγία Πετρούπολη.

Το Βιετνάμ αγοράζει οπλικά συστήματα σε μια συγκυρία κατά την οποία εντείνονται οι διενέξεις για την επικυριαρχία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ειδικότερα, ανησυχία προκαλούν οι αξιώσεις που προβάλλουν διάφορες χώρες στις αλυσίδες νησίδων Σπράτλι και Πάρασελ, όπου θεωρείται πιθανό πως υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Πηγή: skai.gr