Το τίμημα για κάθε Βρετανό που θέλει διακοπές είναι 14ήμερη καραντίνα

«Φρένο» στα σχέδια των Βρετανών που ήλπιζαν να κάνουν διακοπές έβαλε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς απέρριψε το σχέδιο για «αεροπορικές γέφυρες» με τουριστικούς προορισμούς.

Οι ελπίδες πολλών Βρετανών για διακοπές έπεσαν στο κενό αφότου η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει τα ταξίδια χωρίς επιβολή 14ήμερης καραντίνας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το πλάνο που πρότεινε και η ελληνική κυβέρνηση μεταξύ άλλων, για ελεύθερες μετακινήσεις τουριστών με αποφυγή της καραντίνας, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είχε δώσει ελπίδες στους Βρετανούς για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα και «αεροπορικές γέφυρες» με άλλα κράτη που έχουν χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως, επίσης, αναφέρει η Daily Mail, οι υπουργοί συμπληρώνουν είναι κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου καραντίνας μετά από ταξίδι, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο και θα προβλέπει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ταξιδιώτες που θα καταφθάνουν (ή θα επιστρέφουν) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εφημερίδα, μάλιστα, μεταδίδει πως αναμένεται να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης αυτού του καθολικού μέτρου, που θα ξεπερνούν τις χίλιες λίρες.
 

Πηγή: Daily Mail