Το «σπίτι των βασανιστηρίων» ένα σχολείο στη Νιγηρία

Ένας Νιγηριανός που επέζησε από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε σε σχολείο στην Καντούνα, περιέγραψε την εμπειρία του «στην κόλαση».

«Εάν προσεύχεσαι σε χτυπούν. Εάν διαβάζεις πάλι σε χτυπούν», δήλωσε στο BBC ο 29χρονος Άισα Ιμπραήμ.

Περίπου 500 άνδρες και αγόρια διασώθηκαν από το κτήριο που βρίσκονταν στην Καντούνα, το οποίο φέρεται να είναι Ισλαμικό σχολείο.

Οι αρχές ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου κρατούνται «σκλάβοι» αλυσοδεμένοι. Κάποια από τα θύματα βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το BBC επισκέφθηκε το σχολείο όπου διαπίστωσε τις εικόνες αθλιότητας, κάτι που εγείρει ανησυχία και για άλλα αντίστοιχα σχολεία. Το θέμα ξεκινάει από το γεγονός ότι πολλές φτωχές οικογένειες δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και έτσι γράφονται σε τέτοιου τύπου Ισλαμικό σχολείο, σαν κατηχητικό.

Επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και δασκάλων, συνελήφθησαν. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, μάλιστα, να ξεκινήσει έρευνες σε άλλα αντίστοιχα σχολεία.

Ο Άισα Ιμπραήμ στάλθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο από την οικογένειά του για να «διορθώσει την συμπεριφορά του». Ο ίδιος είπε ότι προσπάθησε να αποδράσει. Περιέγραψε, μάλιστα, ότι ήταν δεμένος σε μια γεννήτρια.

Ο Ιμπραήμ φέρει πολλά τραύματα σε όλο το σώμα του από τα βασανιστήρια. Επίσης, πολλά παιδιά, έως πέντε ετών, βρέθηκαν στις ίδιες συνθήκες και διασώθηκαν.
 

Πηγή: BBC