Κλείσιμο

Το σπίτι όπου κατασκευάστηκαν οι βόμβες αναζητούν τώρα οι ισπανικές αρχές

Οι έρευνες της ισπανικής αστυνομίας για τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 202 άνθρωποι στη Μαδρίτη, επικεντρώνονται τώρα σε ένα σπίτι το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να κατασκευάσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Ελ Παϊς» και «Ελ Μούντο» πρόκειται για ένα διαμέρισμα ή βίλα όπου οι δράστες αποθήκευσαν για 15 ημέρες περίπου εκατό κιλά εκρηκτικών υλών με τα οποία ετοίμασαν τις βόμβες.
Η «Ελ Παϊς» υποστηρίζει ότι το σπίτι βρίσκεται κοντά στην Αλκαλά δε Ενάρες, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη, όπου είχε εντοπιστεί το κλεμμένο φορτηγάκι στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν επτά πυροκροτητές και μια κασέτα με στίχους από το Κοράνι. Η «Ελ Μούντο» όμως γράφει ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, μια περιοχή στην οποία συνελήφθησαν πολλοί από τους ύποπτους.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άνδρες εκ των οποίων οι πέντε - τρεις Μαροκινοί και δύο Ινδοί - προφυλακίστηκαν. Οι υπόλοιποι, τέσσερις Μαροκινοί και ένας Ισπανός, κρατούνται από την αστυνομία και αναμένεται ότι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το αργότερο μέχρι την Τρίτη.
Πηγή: skai.gr