Το σκάνδαλο με τον υιό Ντενκτάς «έριξε» την κυβέρνηση στα κατεχόμενα

Από ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστή με τον Σερντάρ Ντενκτάς πυροδοτήθηκε η πολιτική κρίση που είχε ως συνέπεια την κατάρρευση της κυβέρνησης συνεργασίας στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σύμφωνα με κυπριακές και τουρκικές εφημερίδες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και γιος του πρώτου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου, Ραούφ Ντενκτάς κατηγορείται ότι έδωσε με χαριστικούς όρους εκτάσεις γης στο Πανεπιστήμιο Ραούφ Ντενκτάς. Μάλιστα, εκτός από το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο φέρει το όνομα του πατέρα του ο 60χρονος πολιτικός έχει και συνεργασία. Μετά τις αποκαλύψεις ο Σερντάρ Ντεκτάς υπέβαλε την παραίτηση του. 

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν σταμάτησε τις εξελίξεις. Ο αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων και ένας από τους επικεφαλής των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Κουντρέτ Οζερσάι αποφάσισε να παραιτηθεί και να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση. 

Σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα μέλη του κόμματος του θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν στην αντιπολίτευση ή θα συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ως λόγο για την απόφαση παραίτησης ο Οζερσάι είπε ότι προκλήθηκε από την εκμίσθωση κρατικής γης από το υπουργείο Οικονομικών και την «κρίση εμπιστοσύνης».

Πηγή: skai.gr