Το προφίλ του δολοφόνου

Επιστολή με την οποία εκφράζει το θυμό του για τα \διεφθαρμένα πλουσιοκόριτσα\ ο νοτιοκορεάτης δολοφόνος της Βιρτζίνια,  εμφανίστηκε σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

\Εσείς με εξωθήσατε να κάνω ό,τι έκανα\, γράφει ο 23χρονος φοιτητής επιτιθέμενος στη συνέχεια στους \τσαρλατάνους\.

Η επιστολή του νοτιοκορεάτη φοιτητή βρέθηκε στον κοιτώνα του, βεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η εφημερίδα \Σικάγο Τρίμιπιουν\ γράφει σήμερα ότι τον τελευταίο καιρό πριν από το δράμα, το χειρότερο από την άποψη των θυμάτων στην ιστορία των αμερικανικών πανεπιστημίων, ο νοτιοκορεάτης φοιτητές \υπήρξε βίαιος και δράστης αρκετών παραπτωμάτων\. Ανάμεσα σ αυτά, ήταν ότι είχε προκάλεσει εμπρησμό σε κοιτώνα συμφοιτητριών του.

Άλλες αμερικανικές εφημερίδες θυμίζουν με δημοσιεύματά τους, ότι στο γειτονικό Καναδά \και αυστηρότερη είναι η νομοθεσία για τα φορητά όπλα και λιγότερο ενδιαφέρον δείχνουν οι Καναδοί γιαυτά\.

Θυμίζουν επίσης ότι την 13η Σεπτεμβρίου πέρυσι ο Καναδός ινδικής καταγωγής φοιτητής Κίμβεερ Γκιλ εισήλθε σε πανεπιστημιακό χώρο της περιοχής του Μόντρεαλ οπλισμένος με τρία περίστροφα, τραυμάτισε 20 φοιτητές, σκότωσε μία φοιτήτρια και αυτοκτόνησε τελικά, στο τρίτο κατά σειράν παρόμοιο επεισόδιο μέσα σε 17 έτη. Προηγούμενα, ο Μαρκ Λεπίν, θέλοντας να εκδικηθεί τις φεμινίστριες, είχε σκοτώσει 14 γυναίκες στην Πολυτεχνική Σχολή πριν να αυτοκτονήσει.

\Οι λαϊκές αντιδράσεις μετά από παρόμοια συμβάντα, ώθησαν τις αρχές του Καναδά να υιοθετήσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα\, γράφει η εφημερίδα του Τορόντο \Δη Γκλομπ εντ Μέιλ\.

Στον Καναδά προσωρινά μετά το 1995 ίσχυσε η υποχρεωτική δημόσια καταγραφή όλων των όπλων, αλλά επειδή είναι πολυδάπανη, η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να αναθεωρήσει.

Νέο νομοσχέδιο για το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην καναδική Βουλή των Κοινοτήτων, έχοντας σθεναρή υποστήριξη από τα αστυνομικά σωματεία.

Στον Καναδά είναι καταγεγραμμένα σήμερα στα επίσημα αρχεία 6,8 εκατομμύρια όπλα, στην πλειοψηφία κυνηγετικά.

Ο εγκληματολόγος Ρόμπερτ Γκόσερ είναι κατηγορηματικός ότι \στον Καναδά η φιλοσοφία των πολιτών για τα όπλα είναι πολύ καλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες\.
Πηγή: skai.gr