«Το παπαγαλάκι του Ερντογάν»: Επίθεση στον Τατάρ για το ταξίδι πολυτελείας στη Νέα Υόρκη

Επικρίσεις δέχεται ο Τατάρ για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού τύπου. 

Η Avrupa γράφει ότι η πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS), Εμέλ Τελ, επέκρινε έντονα το ποσό που δαπανήθηκε για το ταξίδι του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσάν Τατάρ που μετέβηκε στη Νέα Υόρκη για την 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση της η Τελ διερωτάται αν είναι αλήθεια πως δαπανήθηκε το ποσό των 160.000 δολαρίων για το ταξίδι του Τατάρ.

Ανέφερε επίσης πως «ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς του ΑΚΡ έχουν αναπτύξει επεκτατικές πολιτικές εις το όνομα  της Γαλάζιας Πατρίδας για να διαιωνίσουν τον διχασμό της χώρας και να αρπάξουν τους φυσικούς πόρους της».

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ο Τατάρ και η ομάδα του, που πήγαν στη Νέα Υόρκη για να παπαγαλίσουν τις οδηγίες που έλαβε από τον Ερντογάν και το καθεστώς AKP, χρησιμοποίησαν 160 χιλιάδες δολάρια (1 εκατομμύριο 420 χιλιάδες τουρκικές λίρες) από το Υπουργείο Οικονομικών», είπε η Τελ.

Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει αναγκαία η αμφισβήτηση αυτού του πολυτελούς ταξιδιού του Τατάρ και της ομάδας του από τους πολίτες που πρέπει να λάβουν απαντήσεις  για το πού δαπανήθηκαν τα χρήματα.

«Πήγε στη Νέα Υόρκη μόνο για να γίνει αυτονομιστής, ειδικά σε αυτήν την περίοδο […]  που έκλεισαν χιλιάδες χώροι εργασίας και οι καταστηματάρχες πτώχευσαν. Ποιοι είναι οι λόγοι για τον Τάταρ και την ομάδα του να ξοδεύουν τόσα πολλά; […] Είναι υποχρέωση των πολιτών να αμφισβητούν αυτές τις δαπάνες σε μια εποχή που οι πολίτες δεν βρίσκουν φαγητό και ψωμί, δεν μπορούν να αγοραστούν φάρμακα για τους ασθενείς, οι εξετάσεις πληρώνονται και τα σχολεία εξακολουθούν να στερούνται εκπαιδευτικών και υποδομών», τόνισε στην ανακοίνωση η Τελ.

Πηγή: Sigma Live