Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στην Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ τίμησε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, τη δέσμευση και αφοσίωση που επιδεικνύουν οι νεότερες γενιές ενώπιον της κλιματικής κρίσης, λίγο πριν από το τέλος μιας χρονιάς που σηματοδοτήθηκε από παγκόσμιες κινητοποιήσεις πηγή έμπνευσης για τις οποίες αποτέλεσε η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Την ώρα που ο βρετανικός Τύπος γέμισε με φήμες για ρήξη στις σχέσεις της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι με το Παλάτι η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται να έδωσε χείρα φιλίας στην Δούκισσα του Σάσεξ. Η Ελισάβετ επισήμανε πόσο η ίδια και ο σύζυγός της Φίλιππος «ενθουσιάστηκαν» από την άφιξη στη βασιλική οικογένεια του όγδοου δισέγγονού τους Άρτσι, ο οποίος γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο. Το μήνυμα αυτό βέβαια έρχεται αφού τα βρετανικά ΜΜΕ σχολίασαν εκτενώς την απουσία του ζευγαριού από τις φωτογραφίες, που περιέβαλαν τη βασίλισσα στο γραφείο της. Ειδικοί εκτίμησαν ότι η βασίλισσα, που είχε μόνο φωτογραφίες του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και των παιδιών του, ήθελε να δώσει βάρος στους άμεσους διαδόχους του βρετανικού θρόνου.

Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μακριά από το Σάντριχαμ, όπου συγκεντρώνεται παραδοσιακά η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Το ζευγάρι βρίσκεται για διακοπές στον Καναδά προκειμένου να περάσει χρόνο με τους φίλους της Δούκισσας του Σάσεξ και την μητέρα της. 

Στο παραδοσιακό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα, η βασίλισσα μίλησε για δύο σημαντικές επετείους της χρονιάς που φεύγει: τα 50 χρόνια από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη και την 75η επέτειο της Απόβασης.

«Είναι συχνά τα μικρά βήματα και όχι τα γιγαντιαία άλματα, που φέρνουν τις πιο διαρκείς αλλαγές» τόνισε η Ελισάβετ.