Το «Μεγάλο Καλάθι» άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο Οχάιο

Στις 20 του περασμένου μήνα, το «Μεγάλο Καλάθι» άνοιξε και πάλι τις πύλες του και ο συγκεντρωμένος κόσμος δάκρυσε από συγκίνηση.

Το επταώροφο, σε σχήμα καλαθιού, κτήριο στο Νιούαρκ της Πολιτείας του Οχάιο -κάποτε ήταν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Longaberger Company, που δεν υφίσταται πλέον- πρόσφερε δυνατότητα επίσκεψης στο κοινό, για πρώτη φορά μετά το κλείσιμό του το 2016. Και την επόμενη, ο οργανισμός Heritage Ohio ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό Longaberger Basket Building θα ξαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο πολυτελείας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αγαπούσαν ιδιαίτερα αυτό το κτήριο. Η εταιρεία έδινε δουλειά: στο απόγειο της δραστηριότητάς της, το 2000, η εταιρεία του Ντέιβ Λονγκαμπέργκερ είχε προσωπικό πάνω από 8.200 εργαζομένους. Και ο Λονγκαμπέργκερ, γιος και εγγονός κατασκευαστή καλαθιών, πουλούσε σ' όλη την Αμερική τα χειροποίητα, αριστοτεχνικά φτιαγμένα καλάθια Longaberger.

Το «Μεγάλο Καλάθι» εγκαινιάστηκε το 1997, και ήταν ένα υπερμεγέθες αντίγραφο του σήματος κατατεθέν της εταιρείας, του Medium Market Basket.

«Μπορεί να δείχνει κιτς, εξωτερικά, αλλά είναι εντυπωσιακό το εσωτερικό του» λέει ο Τζιμ Κλάιν, πρώην πρόεδρος της εταιρείας.

Το «Μεγάλο Καλάθι» υπερηφανεύεται, επίσης, και για τα δύο πελώρια χερούλια στην οροφή του (τα οποία θερμαίνονται τον χειμώνα για να λιώνει το χιόνι).

«Το καλάθι είναι σύμβολο της υπέρβασης της αναποδιάς, του τι μπορείς να καταφέρεις» τονίζει ο Κλάιν.

Πηγή: skai.gr