Το κορυφαίο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού είναι στην Κίνα

Ξεκίνησε και φέτος η δοκιμαστική λειτουργία του θεματικού πάρκου Ice and Snow World στο Χαρμπίν, την πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, που φέτος γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια.

Καλύπτοντας μια έκταση 600.000 τετραγωνικών μέτρων, το χειμερινό πάρκο διαθέτει φέτος πάνω από 30 σημεία δραστηριοτήτων ενώ εκατοντάδες εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί προκειμένου να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο πάρκο, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δημιούργησαν δυσκολίες για την κατασκευή του. Για να στηθεί χρειάστηκαν 15 ημέρες και απαιτήθηκαν 110.000 κυβικά μέτρα πάγου και 120.000 κυβικά μέτρα χιονιού.

Προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλιά του, φέτος το πάρκο θα περιλαμβάνει κατασκευές και γλυπτά πάγου που παρουσιάστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Επίσης, φέτος θα υπάρχουν περισσότερες από τις δημοφιλείς τσουλήθρες πάγου μήκους 320 μέτρων –έξι αντί για τρεις– ενώ θα χρησιμοποιηθεί μια εφαρμογή που θα επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του χρόνου που χρειάζονται οι τουρίστες για να περιμένουν στις ουρές.