Το Ισραήλ απορρίπτει, η Χαμάς χαιρετίζει την απόφαση του ΟΗΕ για διεθνή έρευνα για εγκλήματα

Το Ισραήλ απέρριψε και η Χαμάς χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθηκαν στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα συνεργαστεί με την έρευνα, θεωρώντας αυτήν προσπάθεια να "ξεπλυθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς".

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης χαρακτήρισε τις ενέργειες της Χαμάς "νόμιμη αντίσταση" και κάλεσε σε "άμεσα μέτρα για την τιμωρία" του Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι λυπούνται βαθύτατα για την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που ενδέχεται να διαπράχθηκαν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

"Η δράση σήμερα αντ 'αυτού απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί", επισημαίνεται στη δήλωση που εξέδωσε η αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν καθεστώς παρατηρητή και δεν ψηφίζουν στο φόρουμ της Γενεύης, δεν μίλησαν κατά τη διάρκεια της ολοήμερης έκτακτης συνεδρίασης στην οποία εγκρίθηκε το σχέδιο ψηφίσματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ