Το «Ισπανικό Ποτάμι» επιμένει στο ρόλο της αντιπολίτευσης

Στο προνομιακό χώρο των εδράνων της αντιπολίτευσης επιμένει το λεγόμενο «Ποτάμι της Ισπανίας», οι Ciudadanos, με στόχο να δρέψουν τα καλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη. 

Ο Άλμπερτ Ριβέρα επικεφαλής των Ciudadanos, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε πάντως ότι δεν θα καταψηφίζει σημαντικά νομοσχέδια που θα αφορούν διεθνή ζητήματα ή ζητήματα τρομοκρατίας.

Οι Ciudadanos κατάφεραν να κερδίσουν 57 έδρες στο κοινοβούλιο, σημαντική αύξηση από τις 32 που κατείχαν στην προηγούμενη βουλή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών ο Ριβέρα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ, ενώ και σήμερα επανέλαβε ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

«Στα θέματα που αφορούν την τρομοκρατία, στα ευρωπαϊκά θέματα και τα θέματα διεθνούς πολιτικής, στα κρατικά ζητήματα θα παίζω με την ομάδα της Ισπανίας», τόνισε ο Ριβέρα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.Η αντιπολίτευση θα έχει υπεύθυνο ρόλο, πρόσθεσε.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις περισσότερες έδρες μετά τις εκλογές της 28ης Απριλίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να διασφαλίσουν την πλειοψηφία στη βουλή και τώρα εξετάζουν τις επιλογές τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σοσιαλιστές και Ciudadanos μαζί έχουν αρκετές έδρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, όμως και τα δύο κόμματα προς το παρόν απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό. Εξάλλου οι σχέσεις μεταξύ του Ριβέρα και του Σάντσεθ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr