Το Φανάρι επισκέφθηκε ο επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 3 Μαρτί-ου 2021, ο επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρ-κία, Εξοχ. Πρέσβης κ. Nikolaus Meyer-Landrut.

Ο Εξοχ. Πρέσβης έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος.

Τον κ. Meyer-Landrut συνόδευαν η συνεργάτιδά του Ευγεν. κ. Ελευθερία Περτζινί-δου, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε..

Μεθαύριο, Παρασκευή, ο κ. Πρέσβης θα επισκεφθεί την Ι. Θεολογική Σχολή Χάλκης και το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy και ο προκάτοχός του, πρώην Πρόεδρος κ. Petro Poroshenko, ευχήθηκαν εγκαρδίως τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που ευχήθηκαν την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενι-κό Πατριάρχη, με την ευκαιρία των γενεθλίων του, είναι και ο Πρόεδρος της Ουκρα-νίας Εξοχ. κ. Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος εξέφρασε και πάλι την χαρά του για την Πατριαρχική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους στην χώρα του, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ίδιας χώρας Εξοχ. κ. Petro Poroshenko.

Πηγή: skai.gr