Το ελληνικό έργο τέχνης που κοσμεί τον Λευκό Οίκο- Δώρο από το Greek Economic Forum

Άρωμα...Ελλάδας έχει το έργο τέχνης που κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες τον Λευκό Οίκο, το οποίο απέστειλε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, το Greek Economic Forum, G2040. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το φόρουμ, στο πλαίσιο της νέας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής και λόγω της διαχρονικής σχέσης με το Λευκό Οίκο, το Greek Economic Forum απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, κύριο Τζο Μπάιντεν και τη νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κυρία Καμάλα Χάρις.
Η επιστολή αυτή συνοδεύτηκε με το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη DIONYSIOS.

Το έργο ονομάζεται RENAISSANCE / REVOLUTION 2040 και συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ έγινε με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum , G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο. (www.g2040.com)

RENAISSANCE / REVOLUTION 2040 (ΑΝΑΝΕΩΣΗ/ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ)
«Το έργο ανοίγει το διάλογο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δύναμη των ιδεών που ξεπερνούν τα σύνορα.  Ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης. Μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου. Για μια νέα γενιά, από μια νέα γενιά, που βασίζεται στη συνεργασία, την αρμονία και την ένταξη. Αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Greek Economic Forum.  

Η επιλογή της θεματολογίας αυτού του έργου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση των ΗΠΑ. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς.

Η ένωση δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ δημιουργεί έναν εικονοκλαστικό υπερήρωα, που πατά και καταστρέφει κάθε γκρίζο λείψανο του παρελθόντος.

Το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040.

Οι διαχρονικές τιμές επανασχεδιάζονται για να ταιριάζουν καλύτερα στο παρόν και να δημιουργούν το μέλλον. 

Πηγή: skai.gr