Το CNN διέκοψε την συνεργασία με σχολιαστή του λόγω δηλώσεων για το Ισραήλ

Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με έναν από τους σχολιαστές του, τον Μαρκ Λαμόντ Χιλ, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε εκδήλωση στον ΟΗΕ.

«Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ δεν έχει πλέον συμβόλαιο με το CNN», δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια, έκανε το αμφιλεγόμενο σχόλιο στη διάρκεια ομιλίας στον ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Λαμόντ Χιλ ζήτησε κυρίως την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον ποταμό ως τη θάλασσα». Η διατύπωση αυτή συνδέεται από ορισμένους με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η φράση αυτή «δεν ήταν ένα κάλεσμα για να καταστραφεί ο,τιδήποτε ή οποιοσδήποτε», υπογράμμισε ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Υποστηρίζω την ελευθερία της Παλαιστίνης. Υποστηρίζω την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης. Είμαι βαθειά επικριτικός για την πολιτική και τις πρακτικές του Ισραήλ», προσέθεσε.

Τόνισε πως δεν στηρίζει «τον αντισημιτισμό, την δολοφονία Εβραίων, ή όλα τα άλλα πράγματα που αποδίδονται στην ομιλία μου. Όλη μου τη ζωή πολεμάω αυτά τα πράγματα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο