To BBC «κόβει» 1.000 θέσεις εργασίας - Καταργεί τα CBBC, BBC 4 και το περιφερειακό πρόγραμμα στην Οξφόρδη

Σε «προσαρμογή» του κόστους λειτουργίας, με περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας, προχωρά το BBC, προκειμένου να «εναρμονίσει» τον προϋπολογισμό του στα νέα οικονομικά δεδομένα και στην επερχόμενη οικονομική κρίση.

Το πλάνο προβλέπει την περικοπή στο κόστος λειτουργίας 500 εκατ. λιρών, εκ των οποίων ένα ποσοστό θα αφορά τις κομμένες θέσεις εργασίας και περίπου 200 εκατ. λίρες, θα αφορούν την κατάργηση του CBBC, του BBC Four και του περιφερειακού προγράμματος στην Οξφόρδη, ενώ εξετάζεται και το τι μέλλει γενέσθαι με το Radio 4 Extra. 

Τις περικοπές ανακοίνωσε στο προσωπικό ο γενικός διευθυντής του ομίλου Τιμ Ντέιβι, τονίζοντας πως είναι απαραίτητες, για να συνεχίσει το ενημερωτικό μέσο να προσφέρει έργο και πολύτιμες υπηρεσίες στην ενημέρωση.

Εκτός της κατάργησης των παραπάνω δικτύων, η εταιρεία σκοπεύει να συγχωνεύσει το BBC World News και το BBC News σε ένα 24ωρης ενημερωτικής προβολής κανάλι, το οποίο θα παρουσιάζει συνεχή ροή ειδήσεων τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: skai.gr