Το αίμα ρέει στη Γάζα

Μαχητές της Χαμάς ανατίναξαν μία σήραγγα κάτω από το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας στη Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθουν 13 μέλη των υπηρεσιών αυτών που ελέγχονται από την αντίπαλη Φατάχ, ανακοίνωσε στενός συνεργάτης του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από νοσοκομειακές πηγές. Από την έκρηξη η σήραγγα καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι η ισλαμική οργάνωση έχει εξασφαλίσει τον έλεγχο όλων των κτιρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες ασφαλείας της Φατάχ στη Λωρίδα της Γάζας, με εξαίρεση τέσσερα κτίρια που βρίσκονται μέσα στην πόλη της Γάζας.

Ο Αμπού Ομπάιντα πρόσθεσε ότι ολόκληρη η βόρεια και νότια Λωρίδα της Γάζας τελούν πλέον υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Νωρίτερα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν ΑλΚάσαμ απηύθυναν τελεσίγραφο στα μέλη των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας που είναι πιστά στη Φατάχ ζητώντας τους να της παραδώσουν τα όπλα τους πριν από τις 19.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Από την πλευρά της η στρατιωτική πτέρυγα της Φατάχ, Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα απείλησε να επιτεθεί εναντίον στελεχών της Χαμάς στη Δυτική Οχθη, εάν η ισλαμική οργάνωση δεν σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον στελεχών της Φατάχ και των κτιριακών εγκαταστάσεών της στη Γάζα.

Παράλληλα ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν στο κέντρο της Γάζας όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις, ανακοινώθηκε από νοσοκομειακές πηγές.

Η πορεία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ισλαμικής Τζιχάντ και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), δύο οργανώσεις που δεν εμπλέκονται στις εχθροπραξίες.

Παλαιστινιακά Εδάφη. Δύο υπάλληλοι της UNRWA νεκροί στη Γάζα. Ο ΟΗΕ αναστέλλει τις επιχειρήσεις του.
Δύο υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών, αμφότεροι Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από πυροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα ο διεθνής οργανισμός να ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεών του στην περιοχή.

Τα θύματα εργάζονταν στην υπηρεσία αρωγής των παλαιστινίων προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA).

Πηγή: skai.gr