Κλείσιμο

Το αίμα ρέει άφθονο στο Ιράκ

Οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη και στην πόλη Χαλίς, 60 χιλιόμετρα ανατολικά, έφθασαν τους 128, ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι οι νεκροί είναι εκατό από τις επιθέσεις σε αγορές και κατοικημένες περιοχές όπου διαβιούν κυρίως σιίτες. Παρατηρητές ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τη σφαγή στην πόλη Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ κατά την οποία σκοτώθηκαν περί τους 70 σουνίτες από ενόπλους σιίτες.

Συνελήφθησαν 18 σιίτες αστυνομικοί επειδή συμμετείχαν στη σφαγή στην πόλη Ταλ Αφάρ, μετέδωσε το πρακτορείο Aswat al-Irak, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές στη Μοσούλη.

Οι σιίτες ένοπλοι με τη βοήθεια μελών της ιρακινής αστυνομίας σκότωσαν 70 σουνίτες στα σπίτια τους στην πόλη αυτή που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με τη Συρία και 420 χιλιόμετρα ΒΔ της Βαγδάτης.

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους κοντά στη Χίλα, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, νωρίτερα σήμερα. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 11 άνδρες κοντά στα συριακά σύνορα που θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δίκτυο που στρατολούσε ξένους μαχητές.
Πηγή: skai.gr