Βρετανία: Το αφεντικό της Vogue κατήγγειλε ρατσιστική διάκριση από φύλακα της Vogue!

Θύμα ρατσιστικής διάκρισης έπεσε ο αρχισυντάκτη της Βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, καθώς προσπαθούσε να μπει στα γραφεία του περιοδικού, με έναν φύλακα να του δίνει οδηγίες να εισέλθει στο κτηριακό συγκρότημα μέσω της αποβάθρας φόρτωσης!

Ο Ένινφουλ, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης του περιοδικού το 2017, δημοσίευσε λεπτομέρειες για το περιστατικό στο Twitter και το Instagram την Τετάρτη το απόγευμα.

«Σήμερα υπέστην φυλετική διάκριση από έναν φρουρό ασφαλείας καθώς έμπαινα στο χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Καθώς έμπαινα, μου δόθηκε η εντολή να χρησιμοποιήσω το χώρο φόρτωσης. Ακριβώς επειδή τα χρονοδιαγράμματα και τα Σαββατοκύριακά μας επιστρέφουν στο φυσιολογικό, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Η αλλαγή πρέπει να γίνει τώρα». 

Σε μια λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή του στο Instagram, ο Ένινφουλ  είπε στους 1 εκατομμύριο οπαδούς του ότι o εκδοτικός όμιλος της Vogue Κοντέ-Ναστ, «κινήθηκε γρήγορα» για να απομακρύνει τον εν λόγω φύλακα.

«Απλώς δείχνει ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία τι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής σας: Το πρώτο πράγμα με το οποίο κάποιοι θα σας κρίνουν είναι το χρώμα του δέρματός σας», πρόσθεσε.

Η Κοντέ-Ναστ επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο φρουρός ασφαλείας, ο οποίος εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της Vogue στο Λονδίνο για λογαριασμό υπεργολάβου, «τέθηκε υπό έρευνα από τον εργοδότη του».

Πηγή: skai.gr