Την πιο μεγάλη χρηματοδότηση για τις ένοπλες δυνάμεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο ανακοινώνει ο Τζόνσον

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου θα ανακοινώσει το μεσημέρι στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα πει ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να τερματίσει μια «εποχή οπισθοχώρησης» και θα προαναγγείλει τη δημιουργία μιας «Εθνικής Δύναμης Κυβερνοχώρου», μιας νέας «Διοίκησης Διαστήματος» που θα συντονίζει το διαστημικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την εκτόξευση πυραύλου έως το 2022 και μια νέα Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το χρηματοδοτικό πακέτο θα ανέρχεται σε 16,5 δισεκατομμύρια λίρες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πόσο μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν να ανακοινωθεί. Αντιστοιχεί σε αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας κατά 10% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Τζόνσον θα πει ότι το πρόγραμμα θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας το χρόνο και θα δείξει στους συμμάχους ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας αξιόπιστος εταίρος.

«Η διεθνής κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη και πιο έντονα ανταγωνιστική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο και η Βρετανία πρέπει να είναι αληθινή έναντι της ιστορίας της και να στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητές μας σε όλους τους τους τομείς», ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πριν από τις ανακοινώσεις ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr