Την Κυριακή οι εκλογές στα κατεχόμενα

Περίπου 350 υποψήφιοι από επτά κόμματα διεκδικούν τις 50 έδρες στη "βουλή" στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου στις "βουλευτικές εκλογές" , που θα γίνουν την Κυριακή του Πάσχα.

Στο "εκλογικό σώμα" υπερισχύουν οι έποικοι από την Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ είναι 100 χιλιάδες και οι Τουρκοκύπριοι υπολογίζονται περίπου στις 61 χιλιάδες.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το δεξιό κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του Ντερβίς Έρολου να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) του "πρωθυπουργού" του κατοχικού καθεστώτος , Φερντί Σογιέρ.

Βασικά το κόμμα του Φερντί Σογιέρ θα πληρώσει το τίμημα της οικονομικής κρίσης, την ανεργία και την ακινησία, απραξία στο κυπριακό, αλλά και την εμπλοκή του Φερτί σε δύο σκάνδαλα.

Το πρώτο, είναι οι απειλές κατάσχεσης της εφημερίδας Κιπρίς , όταν ο ιδιοκτήτης της, ο Ασίλ Ναδίρ, τασσόταν ανοικτά υπέρ της αντιπολίτευσης και το δεύτερο με την υπόθεση της Εργκένεκον όπου κατηγορούσαν Ντενκτάς και Έρογλου για την εμπλοκή τους σε αυτή.

Από δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο φαίνεται ότι η Άγκυρα εργάζεται παρασκηνιακά για "κυβέρνηση" συνασπισμού από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Έρογλου με το Ρεπουμπλικανικό του Σογιέρ.
Πηγή: skai.gr