Times: Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να απομονωθεί παρά τα συμπτώματα Covid που είχε

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Δημοσίευμα των Times επικαλείται πηγή που αναφέρει πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε αρνηθεί να μπει σε απομόνωση πριν από τη νοσηλεία του για Covid, παρά τα συμπτώματα της νόσου που είχε εκδηλώσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μέλη προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν επανειλημμένως διατυπώσει στον Μπόρις Τζόνσον τις ανησυχίες τους για τον επίμονο βήχα που είχε επί μία εβδομάδα πριν τελικά μπει σε απομόνωση στις 27 Μαρτίου 2020.

Ο Βρετανός ηγέτης φέρεται να απέρριπτε τις ανησυχίες αυτές χτυπώντας το στήθος του και λέγοντας «είμαι δυνατός σαν ταύρος».

«Είχε έναν πραγματικά άσχημο βήμα αλλά περιφερόταν στο γραφείο έχοντας συναντήσεις», αναφέρει η πηγή της εφημερίδας.

Ακόμα και όταν τελικά τελούσε υπό απομόνωση, καταγγέλλεται ότι δεν τηρούσε πλήρως τους κανόνες του lockdown που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου και δεχόταν ενημερώσεις από τους συνεργάτες τους μέσα στο γραφείο του.

Ο κ. Τζόνσον εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο στις 6 Απριλίου 2020, όπου χρειάστηκε να περάσει τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του.

Απαντώντας στο δημοσίευμα η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι «τα κατάλληλα μέτρα είχαν ληφθεί για να διασφαλιστεί πως ο Πρωθυπουργός ήταν απομονωμένος».

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ.

Πηγή: skai.gr