Κλείσιμο

Τηλεφώνημα Μπάιντεν- Βαρθολομαίου: - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόθυμος να βοηθήσει το Πατριαρχείο

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα αργά το βράδυ, τοπική ώρα Τουρκίας, για να του ευχηθεί περιστατικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του.

Όταν ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στις 25 Οκτωβρίου, και η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος απάντησε φιλόφρονα ότι αυτή θα μπορούσε να κρατήσει και ένα χρόνο!

Είπε ακόμη, ο κ. Πρόεδρος, ότι μετά τη δική τους συνάντηση μετέβη στο Βατικανό και είχε συνάντηση με τον Πάπα, όπου με χαρά διεπίστωσε τις πολύ αδελφικές σχέσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών.

Περαιτέρω ο Εξοχώτατος ανέφερε στην Α.Θ. Παναγιότητα τη συνάντησή του με τον γνωστό αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει Ορθόδοξος.

Τέλος, ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος είπε στον Πατριάρχη να μη διστάζει να επικοινωνεί μαζί του για οποιοδήποτε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη.

Πηγή: skai.gr