Τηλεφωνική συνομιλία Μπους- Μπλερ για την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ την Παρασκευή και ότι οι δυο τους συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να καταπολεμήσουν χωρίς έλεος την τρομοκρατία στο Ιράκ.
Ο Μπλερ «βλέπει τι συμβαίνει στον κόσμο. Ξέρει, όπως κι εγώ, ότι το Ιράκ είναι ένα σημαντικό μέτωπο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Πρέπει να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες στο Ιράκ για να μη χρειαστεί να τους πολεμήσουμε εδώ, στο έδαφός μας» δήλωσε ο Μπους σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τζέινσβιλ του Ουισκόνσιν.
«Αυτό λέει ο πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι, το ίδιο λέει ο Τόνι Μπλερ και αυτό λέω κι εγώ επειδή καταλαβαίνω τους κινδύνους για την Αμερική και ο Τόνι καταλαβαίνει τους κινδύνους για τη Βρετανία και για τον ελεύθερο κόσμο», πρόσθεσε.
Ο Μπους δεν διευκρίνισε αν στην επικοινωνία που είχε με τον Μπλερ συζητήθηκε και το θέμα του Βρετανού ομήρου στο Ιράκ, Κένεθ Μπίγκλεϊ, ο οποίος απήχθη την περασμένη εβδομάδα από την οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι μαζί με δύο Αμερικανούς οι οποίοι εκτελέστηκαν στις αρχές της εβδομάδας.
Πηγή: skai.gr