Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν για ένα περιστατικό που παραβίαζε την κατάπαυση πυρός στην βόρεια Συρία. 

«Μου είπε ότι υπήρξαν λίγοι πυροβολισμοί και όλμοι που εξαλείφθηκαν γρήγορα. Θέλει παρά πολύ την κατάπαυση πυρός ή την παύση να λειτουργήσει. Ομοίως οι Κούρδοι την θέλουν και η τελική λύση να συμβεί. Κρίμα που δεν υπήρχε αυτός ο τρόπος σκέψης χρόνια πριν», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Και συνέχισε: «Υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και μία καλή πιθανότητα για επιτυχία. Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει το πετρελαίου και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξασφαλιστεί διπλά από τους Κούρδους και την Τουρκία. 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι κάποια ευρωπαϊκά κράτη δέχθηκαν να παραλάβουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είναι πολίτες τους. «Ειδοποιήθηκα ότι κάποια ευρωπαϊκά κράτη είναι τώρα πρόθυμα για πρώτη φορά να πάρουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που προήλθαν από τα κράτηση τους. Αυτά είναι καλά νέα αλλά αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει αφού εμείς τους αιχμαλωτίσαμε. Παρόλα αυτά γίνεται μεγάλη πρόοδος», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
 

Πηγή: skai.gr